Niets zo lekker als romige, volle burrata, helemaal in een gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat. De savooiekool met citroenboter maakt het gerecht helemaal af. Maken dus!Fan van burrata? Dit zijn onze favoriete gerechten met burrata.
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1kleine savooiekool
2elgezoutenongepelde pistachenoten
1biocitroen
4bollen burrataà 150 g, uitgelekt evt.
1mooi broodvoor erbij
voorraad
75gboter
3tenenknoflook
Instructies
Haal de buitenste bladeren van de kool. Maak de rest van het blad los en scheur grof. Was de koolbladeren. Snijd de knoflook fijn.
Smelt in een braadpan de helft van de boter en bak hierin de knoflook 1 min. zachtjes. Voeg de kool met het aanhangend vocht toe en smoor afgedekt in 15-20 min. boterzacht.
Pel en hak de pistachenoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Smelt de rest van de boter met de citroenschil in een kleine steelpan. Laat de citroenboter op laag vuur trekken zonder te kleuren.
Verdeel de kool en de burrata over 4 borden. Schenk de citroenboter over de kool en bestrooi met de pistachenoten en peper naar smaak. Serveer evt. met (zuurdesem)brood.
Voedingswaarde
calorieën: 630kcal
eiwit: 22g
vet: 54g
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten.