aantal 8 | hapje | familietijd, pasen | hollands |
delicious.friend Eke Mariën: ‘Mijn oma nam altijd saucijzenbroodjes voor me mee! Inmiddels maak ik ze zelf en varieer met de kruiden in het gehakt. Maak ze niet te kruidig dan verdwijnt de hamonie tussen krokant deeg en de vulling.’ Maak ook eens deze worstenbroodjes met naegelholt!
Kooktijd:30 minuten
Oven25 minuten
Totale tijd:55 minuten
*Van de rest van het soezendeeg kun je soesjes bakken. Spuit kleine bolletjes op een ingevetten bakplaat. Bak de soesjes in het midden van een goed voorverwarmde oven van 220°C in 20-25 min. gaar en goudbruin. Schakel na 10 min. de oven terug naar 185°C. Laat ze afkoelen en vul ze met slagroom of banketbakkersroom.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | saucijzenbroodjes