aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk, weekend | indonesisch | lactosevrij
Vanja: 'Gerechten gaan met mensen mee op reis en houden zich niet aan grenzen. Zelf heb ik een Indonesische achtergrond én woonde jaren in Italië. Die invloeden verwerk ik in mijn gerechten, zoals deze saté uit mijn boek Indosto; fusion, maar met respect voor traditie en ruimte voor evolutie.'
Kooktijd:35 minuten
marineren1 uur
Totale tijd:1 uur 35 minuten
Tip: het lekkerste resultaat krijg je met verse pinda’s. Sla pinda’s daarom niet in grote hoeveelheden in.
Lontong is Indonesische kleefrijst, te koop in de toko en Aziatische supermarkt. Limoenblaadjes vind je daar ook vers of in de diepvries. Gula jawa of Javaanse suiker is een donkerbruine geurige palmsuiker. Rawits zijn kleine, pittige bird’s eye chilies.
RECEPT VANJA VAN DER LEEDEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING MARIJN VISSER FOODSTYLING OSCAR DE LINT SERVIES SISSY-BOY HOMELAND.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | saté ayam met pittige bumbu kacang en acar ketimun