aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht |
|
|
vegetarisch
Dat je best een dagje zonder kan, liet Mister Kitchen ons zien. En dan heeft Mister Kitchen het niet over dat saaie blaadje sla of kapot gekookte groentjes maar over Stoere Groente met smaak en een bite, die je vlees compleet doen vergeten! Zoals deze salade van witlof, wortels en sinaasappel.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
8wortels,liefst gele of oranje en paarse wortels*
2stronkenwitlofblaadjes losgesneden
2stronkenroodlof*,blaadjes losgesneden
1/2citroen,uitgeperst
70mlolijfolie,extra vergine
50ghazelnoten,gepelde, geroosterde en grof gehakt
50g olijven(taggiascha olijven)
2bloedsinaasappels,partjes uitgesneden zonder vliesjes
1bosjewaterkersdikke stelen verwijderd
Instructies
Schil de wortel en snijd in niet te grote mooie staven. Kook de stukken 3-5 min. (afhankelijk van de dikte) in ruim water met zout beetgaar of stoom ze 3-4 min. in en stoompan of -apparaat. Spoel de wortels koud en laat goed uitlekken.
Klop een dressing van het citroensap, zout, peper en de olie. Meng de witlof en wortel met de dressing. Schep de groenten op 4 borden en verdeel er de hazelnoot, olijven, sinaasappel en waterkers over.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Gemengd gekleurde wortels en roodlof zijn bij sommige biologische groentezaken en sommige natuurwinkels te koop. Roodlof kun je vaak ook bij de ruimer gesorteerde groentewinkel kopen. Taggiascha olijven zijn tegenwoordig bij sommige ruimer gesorteerde supermarkten te koop en bij Italiaanse delicatessenzaken.Productie, recept, bereiding Mister Kitchen fotografie Ernie Enkelaar styling Jan Willem van Riel