aantal 4 | bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht | feestelijk, lente, voorjaar, weekend, zomer | | vegetarisch
'Zwartoogbonen worden veel gebruikt in de Cypriotische keuken, maar lijken hier minder populair. Ze zijn ontzettend romig en nootachtig, dus zeker de moeite waard om naar te zoeken. Je kunt ze gedroogd kopen bij de toko of Turkse winkel, of in blik bij veel biologische winkels. Ik gebruik in deze salade het liefst zwartoogbonen uit blik. Die zijn niet alleen heel goed van kwaliteit, maar ook heel gemakkelijk in gebruik. De bonen van ‘La Bio Idea’ vind ik het lekkerst. Het liefst eet ik dit gerecht met vis uit blik, sardines bijvoorbeeld, en knapperig brood. Als je iets over hebt kun je deze salade heel goed een paar dagen bewaren in de koelkast. ' Aldus Ajda Mehmet, auteur van Salad Days - winnaar van de delicious. publieksprijs 2021.
Totale tijd:15 minuten
Dit recept is afkomstig uit Salad Days van Ajda Mehmet, de grote winnaar tijdens de delicious. publieksprijs 2021.

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | salade van snijbiet en zwartoogbonen uit Salad Days