aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, herfst, kerst | | glutenvrij
Aardappelschil geeft de geitenkaas in deze herfstsalade een licht kruidige smaak. Dat past heel goed bij frisse gemarineerde pompoen. De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Ofwel: melk met een eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen.Meer pompoen? Bekijk hier onze favoriete pompoenrecepten.
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
Let vooral op de term ‘BGA’:
Staat er BGA op het etiket, dan weet je dat de kaas bekroond is door de Europese Commissie met een Beschermde Geografische Aanduiding. Geitenkaas met deze afkorting is wettelijk beschermd, en zo kies je altijd voor kaas met een bijzonder eigen karakter. Halfharde geitenkaas mag alleen ‘Hollands’ heten als hij is gemaakt van de melk van Hollandse geiten, geproduceerd op traditionele wijze. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even op Hollandsegeitenkaas.nl.
Fotografie: Eric van Lokben. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay. Recepten: Merijn Tol. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | salade van pompoen, geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot