aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | nederlands |
De vroege opperdoezer aardappel en stevige witte krombekbonen zijn typisch Nederlands, ze komen oorspronkelijk uit de Noord-Hollandse klei.
Kooktijd:45 minuten
Afkoelen30 minuten
Totale tijd:1 uur 15 minuten
* Koudspoelen kan ook, maar daar worden ze nat van en zo verliezen ze de smaak van de bouillon. Door ze uit te laten dampen verliezen ze hun vocht en hecht de dressing er beter aan.
* Koolzaadolie is te koop bij natuurwinkels en grotere supermarkten. TIP Deze salade is erg lekker met gerookte makreel.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | salade van opperdoezer ronde, krombekbonen en groenten