aantal 4 | voorgerecht | | hollands |
Wie heeft er vroeger als kind geen vies gezicht getrokken, als je moeder weer eens met een pan vol kleine geurende kooltjes uit de keuken kwam lopen? Volgens Kirsten van Gartine kun je met de eigenwijze smaak van spruiten juist lekker experimenteren. Met iets zoets of zouts of iets fris, zuurs of romigs erbij, ontstaat telkens een nieuwe, verrassende smaak (waarmee je misschien – heel misschien – zelfs de haters verleidt)…
Voorbereiding:35 minuten
Kooktijd:10 minuten
Totale tijd:45 minuten
* Kastanjepuree, te koop bij delicatessenwinkels. Je kunt het moeilijk vervangen door een alternatief, dus als je het niet kunt krijgen, laat het dan weg.
** Wil je de repen spek kaarsrecht houden, bak ze dan in de oven tussen 2 siliconenmatjes.
Productie: Ellen van Mol. Recepten en bereiding: Cook&NY. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | salade met spruitjes, aardappel en kastanjedressing