aantal 6 | bijgerecht | | aziatisch |
Deze kruidige, gele rijst is een bijgerecht uit Sri Lanka, perfect bij veel Aziatische curry’s. Bijvoorbeeld bij vega eiercurry met kurkuma of een andere (vega) curry.
Kooktijd:50 minuten
Totale tijd:50 minuten
* Pandanbladeren zijn de geurige, lange bladeren van de pandanpalm. Ze worden in de Aziatische keuken vaak gebruikt om rijst te aromatiseren of als omhulsel voor hapjes, die gestoomd of geroosterd worden. Een aantal bladeren wordt in een knoop gelegd, waardoor ze kneuzen en meer smaak en geur afgeven aan de rijst. Te koop bij winkels met Aziatische producten. Vers kerrieblad koop je ook bij winkels met Aziatische producten, soms uit de diepvries. Je kunt ook gedroogd kerrieblad nemen, maar vers is lekkerder.
Recept: O Tama Carey. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | saffraanrijst met cashewnoten