aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | surinaams | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Stamppot met spekjes en gehaktballen met jus zijn zo Hollands als het maar kan. Maar kruidige roti hoort inmiddels ook bij onze Hollandse pot. Merijn Tol laat zien dat zowel traditionele als nieuw toegevoegde gerechten ook in de 100% plantaardige versie echte klassiekers zijn.
Kooktijd:50 minuten
Totale tijd:50 minuten
Masala is een Indiaas kruidenmengsel, te koop in de supermarkt. Of maak het zelf: meng 1 el komijnzaad, 1 el korianderzaad, 1 el geel mosterdzaad, 3 tl kurkuma met een snuf zwarte peper.
In plaats van rode linzen kun je voor de dahl ook de traditionele gele spliterwten gebruiken, die hebben wel 55 min. kooktijd nodig.
RECEPT: MERIJN TOL, FOTOGRAFIE EN STYLING: HOMECOOKING DEPT., BEREIDING: BART STUART
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | roti met spicy aardappel, dahl, kousenband & zuur