Maak romige bietensoep met citroen tot 2 dagen eerder en bewaar in de koelkast. Warm op laag vuur op. Rooster de druiven tot 1 dag eerder en bewaar koel. Warm voor het serveren op in de oven. Maak de groene zure room tot 1 dag eerder en bewaar in de koelkast. Maak de crumble 2 dagen eerder en bewaar afgesloten op kamertemperatuur.
Voorbereiding25 minutesminutes
oven2 hourshours
Totale tijd2 hourshours25 minutesminutes
Ingrediënten
3-4rauwe rode bietjes
3elolijfolie
1-2rode uienfijngesneden
2tenenknoflookfijngesneden
375mlmelk
100mlgroentefond of groentebouillon
2repen citroenschil zonder wit + citroensapnaar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Pof de bietjes in 1 tot 2 uur gaar en zacht. Hoe ouder de bietjes zijn, hoe langer het duurt. Laat iets afkoelen.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook 10 min. zachtjes.
Pel de bietjes, snijd in grove blokjes en voeg met de melk, kipfond, citroenschil, 125 ml water en wat peper en zout toe aan de pan. Breng aan de kook en kook ± 5 min. Pureer de soep glad en voeg wat citroensap en zout toe.
Schenk de soep in diepe borden of wijde kommen en serveer met de geroosterde druiven (zie recept), een swirl groene zure room (zie recept) en wat crumble (zie recept).
Voedingswaarde
calorieën: 146kcal
eiwit: 5g
vet: 9g
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
Recepten: Merijn Tol, Fotografie: Chantal Arnts, Studio Philippi, Foodstyling: Julie Teeken, Styling: Laura Vijselaar