aantal | ijs | | |
Dit recept geeft je ongeveer 1 liter roomijs, dat zijn 15-20 bollen. Belangrijk: je hebt een ijsmachine* nodig om dit ijs te maken.
Kooktijd:30 minuten
afkoelen + opdraaien3 uur 30 minuten
Totale tijd:4 uur
* IJsmachines zijn in veel prijsklassen te koop, de goedkoopste heb je al voor een paar tientjes, een zelfvriezende ijsmachine is er vanaf ongeveer 250 euro. Bij de niet-zelfvriezende ijsmachines moet je de ijskom voorvriezen in een 4-sterrenvriezer, de kom moet dan tot -18°C worden bevroren. Dit duurt 3-4 uur.
** Zin in een smaakexperiment? Gebruik dan eens een ander aroma. Sereh, citroenschil, kaneel of bijvoorbeeld steranijs.
*** Digitale kernthermometers zijn in goedgesorteerde keukenwinkels te koop. Behalve voor dit dooiermengsel kun je ze ook gebruiken om andere kerntemperaturen, zoals van groot vlees en gevogelte, te meten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Romig vanille-ijs