aantal 4 | bijgerecht | weekend | hollands |
Op Terschelling en Vlieland kom je ze tegen: grote velden veenbessen. Beter bekend als cranberry’s. In de late zomer en het vroege najaar worden de bessen geplukt. De veenbes is een echte feestbes: rond de feestdagen veroveren ze stil de schappen om meteen na de feestdagen weer even bescheiden van het toneel te verdwijnen. Cranberry’s komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Zo’n twee eeuwen geleden spoelden bij een schipbreuk vaten met cranberry’s aan op het strand van Terschelling. Teleurgesteld over de inhoud gooiden jutters de vaten leeg in de duinen waar de rode bessen aan een weelderige groei begonnen. En de rest is geschiedenis. De friszure vitamine-C bommetjes gaan graag in klassieke cranberrycompôte. Ook bij vlees en wild, in bijgerechten en desserts combineren ze als geen ander.
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | rode kool met veenbessen & anijs