aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | lactosevrij
Van die gerechten die instant een hit zijn thuis: dat zijn de recepten van delicious.friend Janneke Philippi. Niet voor niets geeft zij iedere maand in delicious. haar favoriete familierecepten. In september 2012 was dat o.a. deze rijstsalade met pepermakreel. Zelf gebruikt Janneke het liefst farro, een Italiaanse graansoort. Maar meergranenrijst is een goed alternatief!
Kooktijd:25 minuten
Oven25 minuten
Totale tijd:50 minuten
farro
Janneke: ‘In Nederland ben ik meestal al snel door mijn vakantievoorraadje farro heen. Meergranenrijst is dan een prima alternatief. Farro lijkt op spelt, maar heeft een kortere kooktijd en is zachter. In Italie wordt het o.a. veel gebruikt voor risotto en geeft het een heerlijke nootachtige smaak.’
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Voor meer verrukkelijke salades bestel je snel delicious. hét saladeboek. Het staat boordevol inspiratie. Ook leuk als culi-cadeau!
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | rijstsalade met pepermakreel