aantal 6 | lunchgerecht | lente, weekend, zomer | chinees |
Chun juan heten ze in het Chinees en dat betekent lenterolletje. Het gaat om die rolletjes met dat prachtige, transparante rijstvel* erom. Gevuld met verse groenten, noedels, garnalen of vlees. Fris, knapperig en ultra vers.'Laat je niet afschrikken door de rijstvellen. Die behoren tot de makkelijkste velletjes om mee te werken. Haal ze een voor een door handwarm water om ze wat zachter te maken, vul ze, rol ze op en maak dicht.'
Kooktijd:1 uur
* Zwarte rijstazijn, rijstvellen en zwart sesamzaad koop je bij Aziatische winkels.
Tip: verse kruiden doen het ‘m. Munt en koriander bijvoorbeeld. Knapperige sla geeft beet.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | rijstrolletjes met garnalen, chilimayonaise en sojasaus