aantal 6 | nagerecht | | | glutenvrij, lactosevrij
Rijst-roompudding met kokos en gula java-saus: een variatie op een klassieke, zoete rijstpudding. Deze pudding is lekker romig, heeft toch bite, en de kokos geeft hem oosters tintje. De pudding is lactose- en glutenvrij. Je kunt naar eigen voorkeur de amandelmelk ook door gewone melk vervangen.
Kooktijd:30 minuten
Opstijven4 uur
Totale tijd:4 uur 30 minuten
* Schijven gula java koop je bij de Aziatische winkels. Of neem 100 g palmbloesemsuiker, te koop bij natuurwinkels, en bereidt de saus op dezelfde manier.
TIP: pudding lossen Wil je de pudding op een bord keren en komt hij niet los van de vorm? Schud hem met bord en al heen & weer, dus niet óp & neer! Zo komt er aan de zijkant wat lucht bij.
Recepten: Trudelies Schouten. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | rijst-roompudding met kokos en gula java-saus