aantal 6 | hoofdgerecht | weekend, winter | frans |
Langzaam gegaarde ribeye is perfect van kleur, smaak en structuur. De korst is knapperig en de binnenkant mooi roze. Een ribeye die je snel op hoge temperatuur bakt, heeft ook een knapperige korst, maar de binnenkant is voor een deel grijs en taai, en alleen in het midden roze.
Bovendien moet je de bereidingstijd altijd een beetje gokken, want geen stuk vlees is hetzelfde. Kijk dus op de vleesthermometer en niet op de klok. De bereidingstijd is afhankelijk van de tijd die de warmte nodig heeft om binnen in het vlees door te dringen: de kerntemperatuur. Zie je dat de vleesthermometer een kerntemperatuur van 50°C aanwijst, dan is het vlees saignant (rood) en kun je aan tafel. Reken op zo’n 3 uur garen.’Ribeye langzaam garenBekijk ook onze video over vlees op de draad snijden.
Kooktijd:20 minuten
Oven2 uur
Totale tijd:3 uur


* Eke: ‘Door het vlees dwars op de draad te snijden, blijft het sappig. De spiercellen (een soort ‘buisjes’) die je zo doormidden snijdt, bevatten vocht, Tijdens het kauwen ontsnapt dit makkelijk. Snijd je met de draad mee, dan moet je langer kauwen, omdat je de buisjes eerst kapot moet bijten.’
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | ribeye op lage temperatuur garen