aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend, zomer |
mediterraans |
Deze inktvis gevuld met chorizo, venkel en tijm kan meteen op je favorietenlijstje! Een recept met Spaanse roots, lekker als hoofdgerecht, maar ook als feestelijk voorgerecht. Je kunt de gevulde inktvis 1 dag van tevoren al maken, dus heel easy!
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd15 minutesminutes
Stoven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
ingrediënten
4inktvislijfjes à 16-18 cm, viswinkel
2venkelknollen met groen± 350-400 g
3elolijfolie
75gchorizoin blokjes
2tlverse tijmblaadjes
1teenknoflookfijngesneden
½tlgerookt paprikapoeder*pimentón de la vera
50mlwodka
1blik pomodorini400 g
2-3elslagroom of crème fraîche
partjes limoen of citroenvoor erbij
instructies
Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren.
Spoel de inktvis onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd de venkel in kleine blokjes, bewaar het venkelgroen. Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Bak de chorizo met de venkel en tijm 5-6 min. Breng op smaak met zout en peper en vul de inktvis ermee. Steek de inktvislijfjes dicht met een cocktailprikker.
Schenk de rest van de olijfolie in de braadpan. Bak hierin de knoflook 1 min. Voeg het paprikapoeder en de wodka toe en laat kort indampen. Schenk de pomodorini met het vocht erbij en breng tegen de kook aan. Breng op smaak met zout. Draai het vuur laag. Leg de inktvis in de tomatensaus en stoof de vis afgedekt gaar in 40 min. Keer de inktvis af en toe. Laat zo snel mogelijk goed afkoelen en zet afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Bereiden: begin 15 min. van tevoren.
Verwarm de saus met inktvis zachtjes en laat op laag vuur 5-10 min. stoven. Neem de pan van het vuur en roer de slagroom of crème fraîche erdoor. Bestrooi met het bewaarde venkelgroen en serveer met de partjes limoen of citroen. Lekker met gele rijst waarin je gemalen komijn en venkelzaad meekookt.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Gerookt paprikapoeder is er in milde, zoete en scherpe versie. De scherpe versie is hier heel lekker hierbij. Te koop bij delicatessenzaken en sommige supermarkten.Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi