Zin in ’n klassieke Italiaanse combinatie? Combineer zoete meloen met hartige prosciutto en lekkere licht-bittere radicchio. Heerlijk!
kooktijd15 minutesminutes
totale tijd15 minutesminutes
ingrediënten
2elpijnboompitten
1galiameloen
3radicchiostruikjes
150gsnijbietjonge blaadjes
200gparmaham
1rode uiin halve ringen
1elbalsamico-azijn
4elolijfolieextra vierge
2tlhoning
75gpecorinoin flinters geschaafd
broodmooi stevig, voor erbij
instructies
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
Halveer de meloen, schep met een lepel de zaadjes eruit en snijd elke helft in 4 partjes. Snijd de schil van de partjes en dan elk partje in 3 schijven maar laat ze aan één zijde heel zodat een waaier ontstaat.
Snijd een plakje van de onderzijde van de radicchiostruikjes en haal het blad los en scheur in stukjes. Verdeel de snijbiet met de radicchio, meloen, parmaham en ui over een schaal of 4 borden.
Besprenkel de salade met de balsamico-azijn en olijfolie. Druppel de honing erover en bestrooi naar smaak met zout en peper.
Maak de salade af met de pecorino. Serveer met brood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip: maak de salade extra hartig door de parmaham in de grillpan krokant te bakken.Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer. Met dank aan Ipli Maastricht