We maken gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella, want doordeweeks gaan we voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd!Nog meer ballen? Maak deze gekruide gehaktballetjes met dille-aardappeltjes.
voorbereiding20 minutesminutes
kooktijd35 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
500grundergehakt
1ei
75gbroodkruimvers
4elboerenkoolpestozie recept hieronder* of basilicumpesto + extra voor erbij
4tenenknoflookkleingesneden
1bosjeoreganoblaadjes geplukt
1elolijfolie
1uirode, fijngesneden
700mltomatengezeefd, passata
100gmozzarellain stukken gescheurd
basilicumvers, voor garnering
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak in een kom het gehakt aan met het ei, broodkruim, de pesto, een kwart van de knoflook en wat zout en peper. Snijd de helft van de oreganoblaadjes klein en voeg toe. Draai gehaktballetjes van 6 cm Ø.
Verhit de olie in een diepe, ovenbestendige koekenpan op matig vuur. Bak de gehaktballetjes hierin 6-7 min. rondom bruin. Schep ze op een bord. Bak in dezelfde pan de ui met de rest van de knoflook al omscheppend 3 min. Voeg de gezeefde tomaten en wat zout en peper toe en breng aan de kook. Schep de gehaktballetjes in de saus en verdeel de geraspte kaas en de rest van de oreganoblaadjes erover. Bak ze 15-20 min. in de oven tot ze gaar zijn en de kaas is gesmolten. Serveer met nog wat pesto en de basilicumblaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Boerenkoolpesto: mix in de keukenmachine 75 g jonge rauwe boerenkoolblaadjes (of gewone boerenkool, die je 2 min. blancheert) met 50 g geraspte pecorino, 25 g walnoten, ½ teen knoflook en ± 25 ml extra vergine olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins