Deze frittata met tuinbonen en pecorino is ideaal als er in het weekend vrienden langskomen. Zo gemaakt en met de groenten die erin gaat, kun je eindeloos variëren. En tot het écht niet meer kan, eten we buiten. Het lijkt wel alsof alles dan nóg beter smaakt.
kooktijd20 minutesminutes
Oven35 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
1elolijfolie
3tenenknoflookfijngesneden
200gtuinbonenvers gedopt (evt. ontdooid uit diepvries)
6eieren
175mlslagroom
50gpecorinogeraspt
1tlcitroenbio, rasp
25grucolagrof gesneden + extra voor erover
ook nodig:ovenschaal 20×20 cmingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verwarm in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de tuinbonen erdoor en bak 3 min. zachtjes.
Klop de eieren los met de slagroom, pecorino, citroenrasp, rucola, zout en peper. Schep de tuinbonen in de ingevette ovenschaal. Schenk het eimengsel erover.
Bak de frittata in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Laat de frittata uit de oven 5 min. afkoelen en stort ‘m. Snijd in blokjes en bestrooi eventueel met een beetje extra rucola. Schenk er nog een straaltje extra vierge olijfolie over. Serveer warm of op kamertemperatuur.