Weer eens wat anders, deze spiesen met halloumi, lamsvlees en honing-kruidenboter. Lekker voor bij de barbecue, maar ook als onderdeel van een buffet of tafel vol hapjes.
kooktijd40 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
spiesen
750glamsfiletin blokjes van 2 cm
500ghalloumiin blokjes van 2 cm +
4elolijfolie
2citroenengehalveerd
muntblaadjesin stukjes gescheurd
honing-kruidenboter
150g boterzacht
3elhoning
2tloreganogedroogd
2tlmuntgedroogd
2tenenknoflookfijngesneden
ook nodig:20metalen satéprikkers
instructies
Meng alle ingrediënten voor de honingboter in een kom.
Steek afwisselend 3 blokjes lamsvlees en 3 blokjes halloumi aan elke spies en bestrijk met de olie. Verhit op hoog vuur een grote grillpan. Gril hierin de spiesen in porties 1-2 min. per kant. Kwast de spiesen in met 1 el honingboter en bak ze nog 1-2 min. tot ze mooi glanzen en schroeiplekjes krijgen. Leg ze op een schaal en laat ze los afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Verhit intussen de gebruikte pan op hoog vuur en bak de halve citroenen met het snijvlak omlaag 1-2 min. tot de randjes licht kleuren. Knijp de halve citroenen uit over de spiesen, garneer met de munt en serveer.