aantal 6 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Ook dol op de zinderende smaken van het Midden-Oosten? Dan zijn deze tosti’s in Midden-Oosterse stijl met kaas en snijbiet iets voor jou. Geef je lunch een upgrade met deze twist op de ‘gewone tosti’.
kooktijd35 minutesminutes
Roosteren25 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
ingrediënten
1preialleen het wit, fijngesneden
250gsnijbietalleen het groen, fijngesneden
1eldillefijngesneden
2eieren
200gfetaverkruimeld
240gricottavers
½tlnootmuskaatgeraspt
12sneetjeswitbrood
100gboterzacht
50gsesamzaadwit
12plakjesprovolonekaaswinkel
dukkah
voor erbij:citroenpartjes en zoetzuurbijv. augurken (pot)
ook nodig:tosti-apparaat
instructies
Stoom de prei in 8-10 min. gaar of bereid in een magnetronschaal 4 min. op vol vermogen in de magnetron. Laat afkoelen en meng met de snijbiet, dille, eieren, feta, ricotta, nootmuskaat en wat zout en peper.
Verhit een tosti-apparaat. Leg de sneetjes brood op je werkvlak en besmeer ze aan één kant met boter. Bestrooi met sesamzaad en druk aan. Draai 6 sneetjes brood om en beleg elk met een plakje kaas. Verdeel eenzesde deel van de vulling hierover en leg de rest van de kaas erop. Dek af met de rest van het brood, met de sesamkant boven.
Bak de tosti’s in ± 8 min. goudbruin. Bestrooi met dukkah. Serveer met citroenpartjes en zoetzuur.