Deze nostalgische karnemelkpudding met nootmuskaat en laurier is heerlijk fris! Je hebt even geduld nodig, maar dan heb je ook wat. Maak ‘m de avond van te voren, laat ‘m opstijven in de koelkast en dan genieten!
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
pudding
10gelatineblaadjes
150gkristalsuikerfijn
6laurierblaadjes+ extra om te garneren
700mlkarnemelk
150mlslagroom
¼tlnootmuskaat vers geraspt + extra om te bestrooien
1biolimoensap en rasp
ook nodig:puddingvorminhoud ± 1 liter, dun met olie ingevet
sinaasappelsiroop
200gsuiker
240mlsinaasappelsap
½citroensap
evt.sinaasappelpartjes of -plakjesom te garneren
instructies
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in ruim koud water. Breng de suiker met 150 ml water en de laurierblaadjes al roerend aan de kook. Laat als de suiker is opgelost nog ± 10 min. zachtjes tegen de kook aan trekken. Neem van het vuur en haal de laurierblaadjes eruit. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de siroop.
Meng intussen in een kom de karnemelk met de slagroom, nootmuskaat en het sap en rasp van de limoen. Roer het karnemelkmengsel door de siroop en schenk het daarna in de puddingvorm.
Laat afgedekt met plasticfolie 6 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast. Verwarm intussen voor de sinaasappelsiroop de suiker met het sinaasappel- en citroensap in een pan al roerend tot het kookt. Laat nog ± 15 min. zonder deksel zachtjes inkoken. Laat de siroop afkoelen.
Stort de pudding op een bord en serveer met de sinaasappelsiroop. Garneer eventueel met sinaasappelpartjes. Bestrooi met nog wat vers geraspte nootmuskaat.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Begin 7 uur van tevoren met dit recept of laat de pudding een nacht in de koelkast opstijven.Wijntip: de Alasia Moscat D’asti. Een heerlijke dessertwijn, je proeft veel fruit zoals meloen en perzik.Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. Productie: Trudelies Schouten