aantal 4 |
lunchgerecht |
feestelijk |
italiaans |
To die for: warme, zoete tomaatjes bij romige ricotta… mmmmm!
kooktijd10 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
1bakjericotta250 g
4elolijfolie
250gkerstrostomaatjes
½citroenin plakjes
olijfolieextra vierge, om te besprenkelen
zeezout
¾stokbroodambachtelijk
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Leg de ricotta op een stuk bakpapier op de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met peper naar smaak. Rooster de ricotta in de voorverwarmde oven in zo’n 30 min. goudbruin.
Leg na 20 min. de tomaatjes en de citroen op de bakplaat erbij. Besprenkel ook de tomaatjes met 2 el olijfolie.
Leg de ricotta met de tomaatjes op een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Serveer met de citroen en sneetjes stokbrood.