In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!
voorbereiding10 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2jalapeño’s
zonnebloemolie
2elmaïsgeroosterde gezouten, snack, kant en klaar bij Mediterrane supermarkt
8oesters*
1teentjeknoflook
½bosje korianderblaadjes geplukt
3limoenensap
½uirode, in piepkleine blokjes (brunoise) gesneden
3-4ijsblokjes
instructies
Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren
Snijd 1 jalapeño in heel dunne reepjes. Verhit een dun laagje zonnebloemolie en frituur de jalapeño goudbruin hierin, laat uitlekken en bestrooi met zout. Zet afgekoeld en afgedekt koel weg tot gebruik. Hak de maïs fijn.
Bereiden: begin 20 min. van tevoren, of langer als je veel tijd nodig hebt om de oesters te openen
Maak de oesters open. Schenk het oestervocht in de hoge kom van een blender. Voeg de knoflook, enkele blaadjes koriander, 1 jalapeño (zonder zaadlijsten) en sap van 3 limoenen, de helft van de rode ui en 2-3 ijsklontjes toe. Pureer fijn, breng op smaak met zout en schenk daarna door een zeef: dit heet leche de tigre (tijgermelk).
Snijd de oesters los van de onderschelp, maar laat ze in de schelp liggen. Schenk bij elke oester wat leche de tigre en verdeel er wat gefrituurde peper, korianderblaadjes, uitjes en de fijngehakte maïs over.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Maaike Koorman. Foodstyling en recepten: Merijn Tol. Bewerking: Trudelies Schouten