aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Met dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.Nog gnocchi over? Deze gnocchi met tomaten-gorgonzolasaus en pancetta is verrukkelijk!
kooktijd30 minutesminutes
Weken15 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
15gbospaddenstoelengedroogd
300gpaddenstoelenvers, gemengd, grote in stukken
2elolijfolie
150gpancettadikke plak, in blokjes
2tenenknoflookfijngesneden
1tomatenpureegrote blik à 140 g
1lpaddenstoelenbouillonvan tablet
2-3tijmtakjes
1gnocchikoelvers pak à 400 g
50gparmezaan
3elpeterseliefijngesneden
instructies
Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in een kom lauwwarm water. Veeg de verse paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook 3 min. zachtjes. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak ze 4 min. op halfhoog vuur. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en meng goed.
Neem de gedroogde paddenstoelen uit het weekvocht, knijp ze boven de kom goed uit en snijd ze grof. Voeg de tijm met de gesneden paddenstoelen toe aan de soep. Schenk door een zeef het weekvocht er langzaam bij, op het laatste restje met gruis na. Kook de paddenstoelenminestrone 10 min. zachtjes. Kook intussen de gnocchi gaar in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de gnocchi af en voeg toe aan de paddenstoelenminestrone. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Schaaf wat parmezaan erover en bestrooi de paddenstoelenminestrone met peterselie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Veel supermarkten verkopen koelverse gnocchi, met een heerlijk zachte structuur en toch wat beet. Maar je kunt ook de houdbare versie uit het schap kiezen.Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten