Een deeg met kwark geeft een andere structuur en een lekkere frisse smaak. Het wordt bovendien lichter verteerbaar. Tip: Bestrooi de deegbodem van tevoren met paneermeer. Kip verliest tijdens het bakken veel vocht en daardoor kan de bodem nat worden. Het paneermeel houdt dit vocht vast.
kooktijd25 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
Kookgerei
Ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø, ingevet
ingrediënten
250gtarwemeel,volkoren
300gkwark
4elolijfolie
2eldille,fijngesneden
350gvenkel,in reepjes
200gverse doperwten
1courgette,in halve maantjes
40gamandelmeel
300gkipfilet,in plakjes
3eieren,losgeklopt
100gjonge kaas,geraspt
instructies
Meng in de keukenmachine van het volkorenmeel, 250 g kwark, 2 el olijfolie, de dille en 1 tl zout een soepel deeg. Je kunt het deeg ook met de hand kneden.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de venkelreepjes en doperwten erdoor en bak 4-5 min. Voeg de courgette toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
Rol het deeg uit en bekleed de quichevorm ermee. Bestrooi met het amandelmeel. Verdeel de groenten met de kip over de deegbodem.
Klop de eieren los met de laatste 50 g kwark, de kaas en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de groenten.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
bodem droog houdenStrooi paneermeel of fijngemalen havermout over de deegbodem, dit neemt het vrijkomende vocht uit de kip op. Zo blijft de bodem mooi droogRecept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten