Voor onverwachte visite of onaangekondigde trek: hele easy vijgentaartjes die je maakt met diepvriesbladerdeeg, amandelmeel, een beetje jam en verse vijgen.
kooktijd30 minutesminutes
Rusten/ oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
12plakjesdiepvriesbladerdeegontdooid
30gamandelmeel
5vijgenvers
4elabrikozenjam evt. vanilleijs voor het serveren
instructies
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek uit het bladerdeeg 12 rondjes van 12 cm Ø. Leg ze op de bakplaat en bestrooi ze gelijk- matig met het amandelmeel. Laat 20 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Snijd met een scherp mesje de vijgen in dunne plakjes en verdeel over de deegrondjes. Bak ze ± 20 min. of tot het deeg goudbruin en knapperig is. Verwarm de jam in een pannetje. Bestrijk de taartjes met de abrikozenjam. Serveer evt. met vanille-ijs.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: Max Adey. Productie: Merijn Tol