aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, weekend |
midden-oosters |
Hoemoes is hot! Wist je dat je er veel meer mee kunt dan alleen smeren en dippen? Serveer het bijvoorbeeld met gegrilde groenten en platbrood als hapje, voor- of lunchgerecht.
kooktijd20 minutesminutes
ingrediënten
2bakjes Maza hoemoesà 200 g
½courgettein plakjes
1rode paprikain repen
2rode uienin partjes
6elolijfolie
1-2takjes munt
2takjes koriander
2elpistachenotengrofgehakt, ongezouten en gepeld
pide of Libanees platbroodvoor erbij
instructies
Schep de courgette, paprika en ui om met 2 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de groenten in porties in 4-5 min. beetgaar.
Hak de kruiden fijn en meng met de resterende 4 el olijfolie. Strijk intussen de hoemoes over 1 grote schaal of 4 borden.
Verdeel de groenten over de houmous. Besprenkel met de koriander-muntolie en bestrooi met de pistachenoten en peper naar smaak. Serveer met het brood.