aantal 8 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Kaasplank saai? Niet als je naast je favoriete kazen ook een warme pastei met raclettekaas serveert! De zwarte knoflook geeft een aardse, iets zoete smaak aan de knapperige pastei. Dat komt omdat zwarte knoflook wekenlang op lage temperatuur in een vochtige omgeving is gefermenteerd, waardoor de enzymen zijn afgebroken die verse knoflook zijn scherpte geven. Het resultaat? Knoflook die naar gebakken uien smaakt. Hmm!
kooktijd20 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
50gboterongezouten
2rozemarijnplukjesnaaldjes afgerist en grof gehakt
3tenenzwarte knoflook
4vellenbrikdeeg* of gebruik filodeeg
300graclettegrof geraspt
voor erbij:limoenrasp, pistachenootdukkah, honingraat en fijngehakte augurkjes
ook nodig:springvorm 20 cm øingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt op laag vuur in een pan met dikke bodem de boter met de rozemarijn en knoflook al roerend. Prak de knoflook met een vork en meng erdoor. Bestrijk elk deegvel met gesmolten boter en bekleed hiermee de springvorm door ze op elkaar te stapelen.
Schep de raclette in het midden, druk aan en vouw het deeg erover. Bestrijk het deeg met de resterende gesmolten boter. Zet op een bakplaat in de oven. Bak de pastei in ± 20 min. goudbruin en knapperig.
Serveer met de dukkah, honingraat en augurken.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Brikdeeg is een dun deeg van bloem en water. Te koop bij de Midden-Oosterse supermarkt. Recept en bereiding: Charlotte Binns-McDonald, Samantha Coutts, Analiese Gregory en Phoebe Wood. Styling: Kirsten Jenkins. Fotografie: Mark Roper. Bewerking: Dosia Brewer