Pompoensoep is een echte allemansvriend. Iedereen is er dol op. Deze versie garneer je met kervel en zwarte walnoten op siroop.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
½muskaat- of flespompoen van ± 1 kg
2elolijfolie
2tenenknoflookfijngesneden
1sjalotfijngesneden
50gwalnotengehakt
750mlgroentebouillon
1bosje kervel*grof gesneden
1potje Eyserhalte zwarte walnoot op siroop
olijfolieextra vierge om te besprenkelen
instructies
Snijd de pompoen doormidden. Schep met een lepel de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de knoflook, de sjalot en de walnoten 1 min. Schep de pompoenblokjes erdoor en bak 2 min. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pompoen in 10 min. zachtjes gaar.
Voeg de helft van de kervel toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en de siroop van de zwarte walnoot.
Snijd de zwarte walnoot met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Schenk de pompoensoep in 4 kommen. Garneer de pompoensoep met kervel en de plakjes walnoot. Giet in elke kom een straaltje extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Of neem in plaats van kervel basilicum.Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Eke Mariën, Samantha Kooyman. Productie: Dosia Brewer