Licht-zoet en notig; in deze soep combineer je verrassende smaken. Hij misstaat niet tijdens een kerstdiner maar is ook perfect voor een gure doordeweekse dag.
voorbereiding25 minutesminutes
kooktijd10 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
70gboter
2middelgrote uienfijngesneden
4teentjesknoflookfijngesneden
750mlgroentebouillonvan tablet
snuf nootmuskaat
230ggekookte kastanjes* in kleine stukjes
50ggekookte kastanjes om te garneren
4-8blaadjessaliezeer fijngesneden
4elmascarpone
15gbieslookfijngesneden
ook nodig: keukenmachine of staafmixer
instructies
Je kunt 1 dag van te voren beginnen aan dit recept, maar begin uiterlijk 40 min. van te voren.
Verwarm in een pan de roomboter en bak hierin de uien en knoflook zachtjes goudbruin. Voeg de groentebouillon, wat peper, nootmuskaat en de kastanjes toe en laat 5 min. koken. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer en breng indien nodig nog op smaak met zout en peper. Laat de soep afkoelen en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Roer in ene kommetje de salie door de mascarpone en zet tot gebruik afgedekt koel weg.
Serveer de soep met een lepel van de saliemascarpone en bestrooi met de extra kastanjekruimels.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Gekookte (of gestoomde) kastanjes zijn te koop bij goed gesorteerde groentewinkels en delicatessenzaken en sommige supermarkten.Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten