aantal 4 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Roerbak dungesneden spruitjes snel beetgaar. Met een dressing maak je zo een heerlijke, lauwwarme salade van linzen en spruiten. Aards, een tikje bitter en fris-romig op één bord!
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
3elmild olijfolie
400gspruitjesin dunne plakjes
2tenenknoflookin dunne plakjes
400glinzenuit blik, afgespoeld
200gzachte geitenkaas
takjes tijm
dressing
1el olijfolieextra vergine
1el sherryazijn
2tlmosterd
instructies
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de milde olijfolie op matig tot hoog vuur. Snijd de spruitjes in dunne plakjes en bak ze samen de knoflook ± 10 min zachtjes gaar.
Meng de dressing door de linzen. Voeg toe aan de pan en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat al omscheppend doorwarmen.
Schep de salade in een schaal. Verdeel er verse geitenkaas en takjes tijm over.