aantal 8 |
hapje |
doordeweeks, weekend |
nederlands |
Een gezonde, lekkere variant op de oud- Hollandse klassieker met mayo. Een fijn hapje in het weekend. Glas wijn of speciaalbier erbij, klaar!
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
4eieren
1kleine rijpe avocado
½limoenhet sap
50gHollandse garnalen
1eltuin- of rucolakersgeknipt
ook nodig: spuitzak met kartelmondstuk van 1 cm Ø
instructies
Kook de eieren in 7 min. hard. Laat de eieren onder stromend water schrikken en pel ze. Halveer de eieren in de lengte en haal de dooier eruit.
Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees met het limoensap. Prak de helft van de eidooiers erdoor en breng pittig op smaak met zout en peper. Schep de avocadocrème in de spuitzak.
Leg de halve eieren op de bolle kant op een schaal. Spuit de avocadocrème in de eiholtes. Bestrooi met de garnalen, tuin- of rucolakers en peper naar smaak. Evt. kun je de rest van de eidooiers verbrokkelen en nog over de halve eieren strooien.