Dukkah is een Egyptisch specerijen-notenmengsel dat je in een handomdraai zelf kunt maken. Dit kruidigmensel combineert zich prachtig met de zachte witvisfilets. Heerlijk voor een doordeweekse avond. Fan van dukkah? Maak dan ook eens de noten-zadencrunch van Merijn!
kooktijd15 minutesminutes
Oven30 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
1bol knoflook
90gvers broodkruim
90gdukkah*
1flinke bos bladpeterselie,blaadjes fijngesneden
80mlolijfolie,extra vergine
1kgwitvisfilet**met vel, zonder graten
300mlmayonaise
little gembaby-romaine, peterseliecress
citroenpartjesvoor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Omwikkel het bolletje knoflook losjes met aluminiumfolie en zet het op een rooster onderin de oven.
Meng in een kom het broodkruim met de dukkah, peterselie en wat zout en peper. Voeg de olie toe en schep het broodkruim om.
Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bedek met het dukkahmengsel. Druk het licht aan. Bak de vis in het midden van de oven in 25-30 min. precies gaar en tot er een knapperig korstje op zit. De knoflook is dan ook zacht en gaar.
Neem de knoflook uit de folie. Druk de vliesjes leeg boven een kleine kom. Klop de mayonaise erdoor.
Serveer de vis met de losgehaalde sla, micropeterselie, knoflookmayo en partjes citroen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Dukkah koop je bij mediterrane winkels, sommige supermarkten en delicatessenzaken. Wil je zelf je eigen dukkah maken? Rooster 100 g amandelen, 4 el sesamzaad, 2 el korianderzaad, 2 el komijnzaad, 1 el anijszaad, 1 el venkelzaad en 1 el oregano op een bakplaat 8 min. in een voorverwarmde oven van 180*C tot alles geurig is. Schep tussendoor om. Stamp alles grof in de vijzel. Meng met de rasp van 1 (bio)sinaasappel. Laat afkoelen en bewaar afgesloten, donker en koel, maximaal 3 maanden. **Kies witvisfilet als koolvis, wijting of zeebaars. Of kijk op goedevis.nl voor een goede viskeus.Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewekring: Trudelies Schouten