aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
midden-oosters |
Pompoen is een veelzijdig ingrediënt: de groente is heerlijk geroosterd uit de oven, gekookt als puree of, zoals hier, verwerkt in een lekkere dahl. Probeer deze frisse pompoen-dhal eens en geef je dhal een extra kick met versgeraspte kurkuma.
kooktijd45 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
8partenpompoen van 2 cm dik, eventueel gehalveerd
4elolijfoliemild
700mlgroentebouillon
1ui,fijngesneden
2tenenknoflook,geperst
2tlgemberwortelvers, fijngeraspt
2tlkurkumawortel*,fijngeraspt
300grode linzen
300mlkokosmelk
100gkousenbandof sperziebonen
3mini-komkommers,in de lengte in vieren gesneden
1limoen,sap
voor erbij
chilipepergroen, in ringetjes
kokos,geschaafd
nigellazaad,geroosterd
cashewnotengezouten, geroosterd
korianderblaadjes
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de stukken pompoen en schep ze om met 1 el van de olijfolie. Rooster ze in ± 20 min.gaar. Houd ze warm. Verwarm intussen de bouillon in een pan op hoog vuur. Draai het vuur laag. Houd afgedekt warm.
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een diepe koekenpan op hoog vuur. Schep hierin de ui 2 min. om. Voeg de knoflook, gember- en kurkumawortel en linzen toe. Schep 1 min.om. Voeg de hete bouillon en de helft van de kokosmelk toe. Kook de linzen onder af en toe omscheppen in 9-10 min. net gaar op laag vuur.
Kook intussen de kousenband in ± 15 min.beetgaar in een pan met kokend water, giet af en spoel ze ijskoud af. Leg een knoop in de bonen. Schep ze in een kom om met de komkommers en het limoensap.
Schep de dhal in kommen. Schep de rest van de kokosmelk erdoor. Leg de stukken pompoen erop, verdeel de kousenbandsalade erover en bestrooi met de groene peper, kokos, cashewnoten, nigellazaad en koriander.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Verse kurkuma koop je bij ruim gesorteerde supermarken en Aziatische winkels. Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer