Baklava is heerlijk en kipvleugeltjes ook! Probeer deze ‘baklava’- kipvleugeltjes gemarineerd met onder meer honing, knoflook en citroen. En dan een jasje erover van gerookte amandelen en pistachenoten. Mm…
kooktijd25 minutesminutes
Oven1 hourhour
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
3elkorianderzaadgeroosterd
1elkomijnzaadgeroosterd
¼tlkaneel
3elolijfolie
1citroenbio, sap en rasp + citroenpartjes voor erbij
6tenenknoflookgekneusd
125mlhoning
2,5kgkipvleugeltjeszonder vleugelpunten, gehalveerd op het gewricht
110gamandelengerookt
110gpistachenoten
40gwalnoten
ook nodig:2 grote bakplateningevet en bekleed met bakpapier
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Wrijf de specerijen fijn in de vijzel. Doe ze in een kom en meng met de olie, citroenrasp en het -sap, de knoflook en honing. Schep de kipvleugeltjes hiermee om. Spreid uit op de bakplaten en bak 30 min. Zet de oventemperatuur op 200°C en bak de kipvleugeltjes in nog ± 30 min. gaar en goudbruin.
Hak de noten fijn in de keukenmachine. Strooi ze 10 min. voor het einde van de baktijd over de kipvleugeltjes.