Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
aantal
4
|
ontbijt
|
pasen, weekend
|
amerikaans
|
Bak deze wafels zaterdag en serveer ze zondagochtend als verwenontbijt!
Zin in zoet? Ga voor
speculaaswafels met kaneelroom.
kooktijd
40
minutes
minutes
ingrediënten
200
g
zelfrijzend bakmeel
gezeefd
100
g
boter
op kamertemperatuur
2
eieren
50
ml
melk
royale hand
oude kaas
geraspt
1
el
olijfolie
12
plakjes
bacon
of gerookt ontbijtspek
400
g
cherrytomaatjes
2
el
kervel
grof gesneden
1
el
honing
vloeibare
instructies
Klop in de keukenmachine of met de mixer een glad beslag van het bakmeel, de roomboter, eieren, melk en een snuf zout. Schep de kaas erdoor.
Verwarm het wafelijzer en bak van het beslag 8 goudbruine wafels. Laat ze op een rooster iets afkoelen.
Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de bacon of het spek mooi bruin en krokant. Voeg de honing
toe en bak nog 1 min. Schep de bacon of het spek uit de pan. Bak in het spekvet de tomaatjes 4 min.
Leg intussen de lauwwarme wafels op 4 borden. Verdeel er de bacon of het spek en de tomaatjes over. Bestrooi met de kervel.
Voedingswaarde: | | |
auteur:
delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.
Mention
@deliciousnederland
of tag
#deliciousnederland
!