aantal 20 |
zoet |
doordeweeks, familietijd, weekend |
nederlands |
‘Onweerstaanbaar, deze knapperige wafels met kleverige dadelstroop’
kooktijd1 hourhour15 minutesminutes
Rijzen1 hourhour
totale tijd2 hourshours15 minutesminutes
ingrediënten
500mldadelsiroop*
100gboter
1tlgemberpoeder
ook nodig: oubliewafelijzer
+ evt. uitsteker van 11 cm Ø
deeg
500gbloem
250gbotergesmolten
120gdadelsiroop*
2zakjes gist
1ei
½biocitroenrasp
instructies
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en laat afgedekt op een warme plek ± 1 uur rijzen.
Breng de dadelsiroop met de boter en gember aan de kook in een pannetje en laat ± 5 min. al roerend koken tot de siroop dikker wordt. Neem van het vuur.
Verdeel het deeg in stukken van ± 40 g en rol tot balletjes. Druk de balletjes iets plat. Verhit het wafelijzer tot half hoog. Doe telkens 1 balletje deeg in het ijzer en druk goed plat. Bak 2-3 min. of tot de wafel mooi bruin en gaar is en iets opbolt als je het ijzer opendoet. Snijd meteen met een scherp mes de wafel doormidden. Pas op, het is heet!
Verdeel een lepeltje stroop over de binnenkant van 1 helft en druk de andere helft er voorzichtig op. Gebruik voor perfect ronde stroopwafels de uitsteker. Laat helemaal afkoelen of eet ze warm.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Tip: Warm eventueel de stroop tussendoor even op zodat het vloeibaar blijft.* Dadelsiroop is te koop bij natuurwinkels. * Zie ook delicous. helpt in de keuken, pag. 119 – delicious. 5, 2015.Productie en recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink.