Het fijne van de herfst die weer begonnen is? We nemen weer alle tijd om te bakken. Deze appelmuffins met ricotta en dukkah zijn precies zoet genoeg en tegelijkertijd heerlijk spicy.
kooktijd15 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
300gzelfrijzend bakmeelgezeefd
150gfijne kristalsuiker
1tlkaneel
½tlgemberpoeder
½tlkruidnagelgemalen
½tlkardemomgemalen
1ei
150mlkarnemelk
4elzonnebloemolie
30gappeltjesgedroogd, fijngesneden
1tlvanille-extract
480gricotta
5elvloeibare honing
appeldukkah
appelsgedroogd, fijngesneden
3elwit sesamzaadgeroosterd
3elcashewnotengeroosterd en fijngehakt
½tlkaneel
ook nodig: muffinplaat met 12 holtes75 ml, ingevet
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe het meel met de suiker, specerijen en een snuf zout in een kom. Roer in een andere kom het ei los met de karnemelk en olie en voeg de appels toe. Meng het eimengsel door het meelmengsel. Spatel er de vanille en 120 g van de ricotta door. Verdeel over de holten en bak de muffins in ± 20 min. gaar of tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
Doe de rest van de ricotta in een kom en klop de honing erdoor. Bestrijk de afgekoelde muffins hiermee.
Meng alle ingrediënten voor de dukkah en strooi het vlak voor serveren erover.