aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer |
mediterraans |
Gebruik voor deze tonijnsteak duurzame albacore of witte en kleinere skipjack tonijn. Beiden zijn bij sommige supermarkten en bij de visboer te koop. Ook grote, gegrilde garnalen zijn lekker bij dit stamppotje.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
1½kgkruimige aardappelen
1biocitroen sap en rasp
½ biocitroen+ in partjes, voor erbij
1teenknoflookfijngesneden
1½elkappertjesgrof gesneden
250gcrème fraîche
4tonijnsteaksà 125 g
2elmilde olijfolie
300gkerstomaatjesdiverse kleuren
200grucolagewassen
olijfolie extra vierge
instructies
Kook de aardappels op laag vuur in een laagje water met zout, afgedekt, in 20-25 min. gaar.
Meng het citroensap, de -rasp, knoflook en helft van de kappertjes door de crème fraîche.
Verhit een grillpan. Bestrijk de tonijnsteaks met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Gril de steaks in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat ze op een plank onder folie even rusten. Leg de tomaatjes in de grillpan en laat ze in een paar min. rondom net licht kleuren.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep er driekwart van de citroenroom, de rucola en zout en peper naar smaak door.
Schep de stamppot op 4 borden en leg er wat gegrilde tomaatjes bij. Leg op elk bord een tonijnsteak, besprenkel royaal met extra vierge olijfolie en leg er een schepje van de rest van de room op. Bestrooi met de rest van de kappertjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Bereding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten.