aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, weekend |
midden-oosters |
Serveer hoemoes kerrie van Maza als bijgerecht of hapje, door het te garneren met zachtgekookte eitjes, avocado en lente-ui.
kooktijd20 minutesminutes
ingrediënten
1bosje lente-ui
2elamandelengeroosterd
2elhazelnotengeroosterd
½elvenkelzaad
½elkomijnzaad
½elanijszaad
½elkorianderzaad
1bakje Maza hoemoes kerrie
2kleine rijpe avocado’sin plakjes
4eierengekookt
optioneel: 3el geroosterde kikkererwtenkant en klaar
Voor erbij: krokante pitadriehoekjes
instructies
Gril de lente–uien op de bbq of in de grilpan tot ze blakeren en zacht zijn. Snijd het groen eraf.
Rooster de noten in een hete oven tot licht goudbruin. Stamp ze in een vijzel fijn met de noten, venkel-, komijn-, anijs-, korianderzaad en de geroosterde kikkererwten en wat grof zout: dit is je dukkah.
Kook de eieren in 3-4 min. zacht. Laat schrikken, pel en halveer ze.
Snijd de avocado’s in plakjes.
Verdeel de hoemoes kerrie over mooie schaaltjes in een cirkel, leg in ieder schaaltje een lente-ui, twee eihelften, een paar plakjes avocado en bestrooi rijkelijk met dukkah. Serveer met krokante pitadriehoekjes.