aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Een goedgevulde kruising tussen de Amerikaanse en de Mexicaanse keuken dus. Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten. En ook niet op smaak, proef zelf maar!
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
1ui,fijngesneden
3tenenknoflook,fijngehakt
1eltomatenpuree
1rode chilipeper,zonder zaadjes, fijngehakt
½tlchilivlokken
1rode paprika,zonder zaadjes, fijngehakt
1tlkomijn,gemalen
1tlpimentón(zoete gerookte-paprikapoeder)
1tltijmblaadjes
400gtomatenblokjes(1 blik)
2tlworcestersaus
400grode kidneybonen,(1 blik), afgespoeld en uitgelekt
400glinzen(1 blik), afgespoeld en uitgelekt
zilvervliesrijst,gestoomd
Griekse yoghurtvetarm, voor erbij
guacamole
korianderblad
instructies
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui in 2-3 min. al omscheppend glazig. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Doe de verse en gedroogde chilipeper, de paprika en specerijen bij het uimengsel en roer alles. Roer de tomaten erdoor met 250 ml water, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Voeg de worcestersaus, bonen en linzen toe en laat de saus 8-10 min. sudderen tot hij licht is ingekookt.
Verdeel de rijst over de kommen en schep het chilimengsel erop, maak de chili sin carne af met een schep yoghurt, guacamole en koriander.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
RECEPT: VALLI LITTLE | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: DAVID MORGAN | BEREIDING: SARAY CUTHBERT, VALLI LITTLE, HANA REZA.