Alleen al bij het zien van de foto loopt ons het water in de mond. En wát een prachtige kleuren! Dit flatbread met gekruid lamsvlees eet je als een soort wrap.
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
1tlgaram masala
1tlkomijngemalen
1tlkorianderzaadgemalen
1tlsumak*
2tlzwarte pepergrof gemalen
1kglamsschouderontbeend, in blokjes van 2 cm, kamertemperatuur
6elolijfoliemild
1auberginein plakken van 1 cm dik
3eltahini*
2tlkurkumagemalen
3citroenensap
1bosjebladpeterselieblaadjes fijngesneden
1bosjemuntblaadjes fijngesneden
250gkerstomaatjesgehalveerd
1bosuiin dunne ringen
voor erbij:Libanees platbrood*, knoflook-yoghurtsaus en ingemaakte groene Turkse pepers*
instructies
Meng in een grote kom de garam masala, komijn, koriander, sumak, zwarte peper en 2 tl zout. Schep de blokjes lamsvlees ermee om. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de helft van het vlees hierin in 8-10 min. rondom bruin. Bak zo ook de tweede helft.
Verhit intussen een grillpan voor of ontsteek de barbecue 30 min. van tevoren, zodat de kooltjes witheet zijn. Bestrijk de plakken met de rest van de olie en gril ze aan weerszijden 10-12 min. tot ze gaar en zachter zijn en grillstreepjes krijgen.
Meng in een kom de tahini met de kurkuma, tweederde van het citroensap. Proef tussendoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Meng in een andere kom de kruiden, tomaten, bosui en rest van het citroensap. Verwarm het platbrood evt. heel kort in een grote, droog verhitte koekenpan aan beide kanten. Bestrijk het platbrood met yoghurt-knoflooksaus en verdeel hierover de aubergines, het vlees, kruidenmengsel en de Turkse pepers. Sprenkel de tahinisaus erover en serveer.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Tahini, sumak, ingemaakte groene Turkse pepers en Libanees platbrood koop je bij mediterrane supermarkten. Eventueel kun je grote wraps nemen, maar die zijn wel iets dikker. Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten