aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Afhaaleten uit eigen keuken? Deze goreng maak je met een twist! In plaats van rijst gebruik je bloemkool, dat is nét iets zachter dan rijst. Extra fijn: je krijgt je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen zonder het te merken.Of ga eens voor lekker uitgebreid 'thuis uit eten': pekingeend met pannenkoekjes.
2chilipepersklein, rood, fijngesneden + extra voor erbij
2eloestersaus
2elsesamolie
2elKoreaanse chilisauschogochujang*
korianderpaar takjes
gebakken uitjes
instructies
Maal de bloemkool in de keukenmachine tot rijstachtige korrels en schep ze in een kom. Verhit 2 el van de kokosolie in een wok op matig tot hoog vuur. Roer de eieren los met 2 el van de sojasaus, schenk in de wok en laat over de bodem uitvloeien. Bak 1-2 min. of tot de omelet net stolt. Laat op een schone snijplank glijden en houd warm onder losjes gevouwen aluminiumfolie.
Verhit de rest van de kokosolie in de wok en draai het vuur hoog. Bestrooi de garnalen met peper en zout en roerbak ze ± 2 min. tot ze net gaar zijn en licht kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan. Bak de knoflook, gember en chilipeper 1-2 min. in de wok tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de oestersaus, de sesamolie, de chilisaus en de rest van de sojasaus toe en verwarm 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en warm al omscheppend 1-2 min. door. Voeg de garnalen toe en verdeel de bloemkool over borden.
Rol de omelet op, snijd hem in plakjes en verdeel over de bloemkool. Bestrooi vlak voor serveren met korianderblad, chilipeper en gebakken uitjes naar smaak.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Chogochujang – een combinatie van rode-peperpasta, azijn en sesamzaad – is onmisbaar in de Koreaanse keuken. Te koop bij Aziatische supermarkten en ruim gesorteerde supermarkten.Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Colette Beyne