Neem de tijd én goede ingrediënten, zo trek je zelf de meest smaakvolle groente-, vis- en vlees- bouillon, verzekert delicious.friend Eke Mariën. Op basis van visbouillon maak je easy deze normandissche vissaus.
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
250gchampignons
350mlvisbouillon
500gmosselen
100mlwitte wijn
500mlslagroom
10gbladpeterselie
instructies
Snijd de champignons in kwarten. Breng ze met de visbouillon, mosselen en wijn aan de kook. Laat ± 2 min. koken tot de mosselen gaar zijn en giet af in een zeef boven een pan. Kook de bouillon in tot 150 ml. De mosselen en champignons worden niet gebruikt*.
Giet de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Reduceer tot er ± 250 ml over is en de saus wat dikker wordt. Doe de saus over in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Hak de peterselie fijn en roer erdoor.
*Doe de gare mosselen in een salade of serveer ze samen met gebakken vis met de Normandische saus.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer