aantal 4 |
drankje, voorgerecht |
zomer |
italiaans |
In ons spiksplinternieuwe nummer staan maar liefst negen pagina’s over Pure C, hét boek over Sergio Herman en Syrco Bakker. Er staan zoveel bijzondere recepten in dat we met pijn in ons hart een selectie moesten maken. Dit recept voor overheerlijke gazpacho staat niet in delicious. maar we wilden ‘m toch niet voor je achterhouden… Daar is ‘ie te lekker voor!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
½teenknoflookin plakjes gesneden
½sjalotin ringen gesneden
paarblaadjesbasilicum + extra voor erover
1takjetijmfijngesneden + extra voor erover
cayennepeper
gazpacho
¼courgette
¼aubergine
¼komkommer
¼bosbleekselderij
2tomaten
2paprika’srode
½venkel
½teenknoflook
2takjes basilicumgrof gesneden
2takjes tijm
croutons
4plakkenGrand-mèreFrans bruin zuurdesembrood*
olijfolie
instructies
Snijd voor de gazpacho alle groenten en kruiden in stukjes en maal ze fijn in de blender. Voeg de plakjes knoflook, sjalotringen, basilicum en tijm toe. Kruid de massa met zout en wat cayennepeper. Laat de massa 12 uur trekken in de koelkast en passeer door een zeef.
Verwarm voor de croutons de oven voor op 170°C. Snijd kleine blokjes (brunoise) van het Grand-mere brood. Besprenkel het brood met olijfolie en kruid met zout. Bak de croutons in 8 min. krokant en mooi bruin in de warme oven.
Verdeel de koele gazpacho over grote glazen en strooi er wat croutons bovenop. Leg op de croutons wat basilicum en tijm voor een extra groene toets.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Frans bruin zuurdesembrood is bij een aantal bakkers in Nederland te koop of gebruik ander luchtig bruin zuurdesembrood.Recepten: Sycro Bakker & Sergio Herman. Fotografie: Tony Le Duc. Tekst: Mara Grimm. Bewerking/productie: Trudelies Schouten