Comfortfood verwarmt je en geeft je de juiste energie om de winter lekker door te komen. Dit recept voor bruine bonen ‘con ragu’ is dan ook perfect voor deze koude(re) dagen. Tip: de huisgemaakte gehakt-tomatensaus is zonder de bonen ook heerlijk bij penne of papardelle pasta!
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
4elolijfolie
3uienrode, fijngesneden
3tenenknoflookfijn gehakt
400grundergehakt
1blikje tomatenpuree
1takjerozemarijn
1eloreganogedroogd
2laurierblaadjes
2blikken (à 400 g) tomatenblokjes
2potten (a 800 g)bruine bonen*gespoeld, uitgelekt
125mlcrème fraîche
4elpeterselieplatte, fijngesneden
groene salade en Parmezaanse kaas voor erbij
instructies
Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de ui en knoflook 6 min. zonder dat ze kleuren. Voeg het gehakt toe en bak het 5 min. al omscheppend op hoog vuur tot het vlees begint te kleuren. Doe dan de tomatenpuree en kruiden erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de tomaatblokjes met vocht toe en breng de saus aan de kook. Schep de bonen door de saus, draai het vuur iets lager, breng tegen de kook aan, proef en breng evt. op smaak met zout en peper. Stoof de ‘ragu’ minimaal 15 min. Heb je meer tijd, stoof het dan op laagste vuur 40-45 min., zodat het een volle krachtige smaak krijgt.
Roer de crème fraîche en bijna alle peterselie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de ragu over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de crème fraiche er apart bij. Lekker met een groene slalade en geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* I.p.v. bruine bonen kun je ook kiezen voor rode nierbonen of veldertjes (dit zijn eigenlijk jonge kapucijners).Tip van de redactie: Wil je de ‘ragu’ liever wat lichter, maak het dan met de helft van de bonen en geef er witte rijst bij.Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten