Restjes brood weggooien…daar houden we niet van. Bread & butter pudding is dus ook niet geheel toevallig 1 van onze favorieten. Lekker makkelijk en die restjes brood kunnen we gewoon gebruiken. En of je het nou in een grote ovenschaal doet of een eenpersoons cocotte…het gaat om de inhoud. En die is lékker!
kooktijd30 minutesminutes
Oven/wellen1 hourhour
totale tijd1 hourhour30 minutesminutes
ingrediënten
125gcranberry’sgedroogd
5elmarsalaof rum
8sneetjesbroodliefst wit, korst verwijderd
75groomboter
200mlmelk
200mlkokosmelkblikje
1vanillestokjede zaadjes, of 1 zakje vanillesuiker
2eieren
1eierdooier
80gsuiker
4elkokosgemalen, toko
poedersuiker voor de garnering
crème fraîche of vanille-ijs, voor erbij
ook nodig:eenpersoons ovenschaaltjes*, braadslee/ovenschaal waar de 4 kleinere in passen
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm de cranberry’s met de masala kort in een steelpan en laat 30 min. staan om te wellen.
Bestrijk de sneetjes met boter, snijd ze kleiner en leg ze in de eenpersoons ovenschaaltjes.
Strooi de cranberry’s met aanhangend vocht tussen de sneetjes brood.
Verwarm de melk met de kokosmelk en vanillezaadjes in een steelpan tot net tegen de kook aan.
Klop de eieren met de dooier en de suiker schuimig in een kom en schenk al kloppend de hete kokosmelk erbij. Schenk het eimengsel over het brood in de ovenschaaltjes. Bestrooi ze royaal met gemalen kokos.
Zet de schaaltjes in de grotere schaal of braadslee in de oven en vul de grotere schaal met heet water tot net onder de rand van de kleinere.
Bak de bread & butter pudding in 25 min. gaar en goudbruin, bestrooi met poedersuiker en serveer warm met ongezoete crème fraîche of met vanille-ijs.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* In plaats van 4 kleine ovenschaaltjes kun je ook 1 grotere ovenschaal nemen. Dan hoef je de sneetjes brood niet klein te snijden.Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Erik van Lokven. Bereiding: Coen Beute. Styling: Desiree van Dik. Productie: Ellen van Mol